2021-03-04 16:16:38• hírek • Szatmár.ro

Beiktatták hivatalába Szatmár megye új prefektusát, Altfatter Tamást

Fotók: Kereskényi Gábor Facebook-oldala
Fotók: Kereskényi Gábor Facebook-oldala

Csütörtök délután, a Közigazgatási Palota kis gyűléstermében beiktatták hivatalába Szatmár megye új kormánybiztosát, Altfatter Tamást, valamint a két alprefektust, Kiss Laviniát és Radu Budot.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megyei szervezetei az elmúlt hetekben döntöttek arról, hogy kit nevesítenek prefektusnak és alprefektusnak a megyéjükben, így a koalíciós megállapodások, a nevesítések és a szerdai kinevezés eredményeként Szatmár megyében Altfatter Tamás vette át a stafétát.


"Altfatter Tamás, 42 éves, jogász és közgazdász, 2014-től Szatmár megye alprefektusa. Közgazdasági tanulmányait a Temesvári Nyugati Egyetemen végezte, jogi diplomát és annak mesteri fokozatát az Aradi „Vasile Goldiș” Tudományegyetemen szerzett, míg 2016-ban elvégezte a magas rangú köztisztviselői képzést is. Közigazgatási pályafutását 2004-ben, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal alárendeltségében működő Helyi Adók és Illetékek Igazgatóságán kezdte, mint pénzügyi szaktatanácsadó, majd később, mint ügyvezető igazgató látta el feladatait. 2014 márciusától Szatmár megye helyettes kormánybiztosa, feladati körébe tartozott a közigazgatási döntések jogi ellenőrzése, az alárendelt intézmények tevékenységének figyelemmel kísérése, továbbá a különböző kormányzati programok végrehajtása. Nős, két gyermek édesapja" - ismertette korábban az új prefektus hátterét az RMDSZ.



Altfatter szerdai kinevezését követően elmondta: „Nagy felelősséggel járó feladattal bízott meg a Szövetség, de úgy érzem, van erőm és szakmai tapasztalatom ahhoz, hogy a lehető legjobban képviseljem a Szatmár megyei emberek érdekeit!”


„Altfatter Tamás egy rendkívül felkészült szakember, aki közel két évtizedes közigazgatási tapasztalattal rendelkezik. Tudom, hogy a prefektusi tisztség óriási felelősségel jár, de biztos vagyok abban, hogy Tamás megfelel majd az elvárásoknak. A Polgármesteri Hivatal, a Helyi Tanács és Prefektúra között olyan együttműködésre van szükség, amely az állampolgárok érdekeit veszi figyelembe, amelynek célja a városunk fejlesztése. Gratulálok, és sok sikert kívánok neki, valamint a frissen kinevezett két alprefektusnak, Kiss Laviniának és Radu Budnak is” – ezt pedig már Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere tette közzé hivatalos Facebook-oldalán a beiktatási ceremónia után.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: